Tuesday, August 23, 2011

Pengkalan Kubor

Begini ceritanya..

June yg lepas. Saya berjalan2 membeli-belah dengan my best buddy dekat Pengkalan Kubor (one of shopping center yang glemer dekat kelantan..hehe)

Kami xde la ada tujuan nak beli apa2 kat sana. Saja g jalan2. Makan angin n makan ais krim.

Shopping center Pengkalan Kubor ni ala-ala Jalan TAR la di KL tu dan kebanyakan yang berniaga di situ adalah orang Siam sebab Pengkalan Kubur ni betul2 berada di laluan masuk Malaysia-Thailand.

Di sepanjang laluan deretan-deretan kedai tu, ada disediakan bangku-bangku yang disediakan khas untuk orang awam duduk n berehat sebentar. Terutamanya untuk parents yang ada anak-anak kecil dan warga tua.

Dalam duk window shop depan deretan kedai tu, kami melintasi bangku yang diduduki oleh seorang bapak (tengah baca paper) dengan anak lelakinya agak-agak 5 tahun umurnya. Anak lelaki beliau duk main tembak-tembak ngan senapang mainan yang berbateri n berwarna hitam n berbunyi bising. Baru beli agaknya..

Ini version pink

Disebabkan bising ngan bunyi senapang mainan tu si ayah berkata dekat si anak. Lebih kurang begini bunyinya

"Ish! cukup2 lah tembak tu!Mati belako doh orang!"

Hihihihihihi

Lucu tak korang??tak eh??Koya!!

Korang tak tp kami gelak on the dot kat situ. Agak geli hati bagi kami.hihihihi


2 comments:

  1. mmg pn..bile cerita balik dah xmenggelikan hati sangat doh..hehe

    ReplyDelete